ابتکارات شهری به واسطه شیوع کرونا
ابتکارات شهری به واسطه شیوع کرونا

شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، اکثر پروژه‌های شهری را با مشکلاتی نظیر کاهش بودجه مورد نیاز و یا تأخیر در اتمام آنها مواجه کرده است چرا که هدف اصلی مدیران شهری در شرایط حاضر غلبه بر بیماری کووید ۱۹ است.هر چند در این میان برخی مدیرات شهری با برخی ابتکارات شهری جالب سعی بر غلبه به شرایط کرده اند

به گزارش پایگاه خبری معماری و نما، شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، اکثر پروژه‌های شهری را با مشکلاتی نظیر کاهش بودجه مورد نیاز و یا تأخیر در اتمام آنها مواجه کرده است چرا که هدف اصلی مدیران شهری در شرایط حاضر غلبه بر بیماری کووید ۱۹ است.هر چند در این میان برخی مدیرات شهری با برخی ابتکارات شهری جالب سعی بر غلبه به شرایط کرده اند

مدیران در اغلب شهرهای جهان به محض ظهور ویروس کرونا تمام تلاش خود را برای مهار آن به کار گرفتند چرا که سلامتی شهروندان اولویت آن‌ها محسوب می‌شد؛ هرچند در این میان، پروژه‌های شهری نیز با ابتکارات شهری جالبی همراه بود که در ادامه مختصری از آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

اسلواکی

شهر کمارنو نخستین شهر اسلواکی است که برای ترویج استفاده از حمل و نقل عمومی، این ناوگان را برای شهروندان رایگان کرد. تصمیم مقامات شهر بعد از نتایج مطالعه‌ای گرفته شد که نشان می‌داد ساکنین این شهر تمایل بسیار زیادی برای استفاده از خودروهای شخصی برای جابجایی‌های درون شهری دارند. همین اتفاق باعث شده بود که قیمت بلیط حمل و نقل کاهش چشمگیری پیدا کند و این ناوگان متحمل ضرر شدیدی شود.

شورای شهر کمارنو نیز در این رابطه، راهکار رایگان کردن کامل سیستم حمل و نقل را در پیش گرفت تا علاوه بر حمایت از اقتصاد محلی، شهر سالم‌تر و سبزتری را برای شهروندان به ارمغان بیاورد.

ابتکارات شهری به واسطه شیوع کرونا

بلژیک

مدیران شهر لووِن بلژیک در راستای طرح “شهر زیست پذیر” سقف یکی از کارخانه‌های مشهور ساخت نوشیدنی این شهر را با پنل‌های خورشیدی پوشاندند. در واقع سه هزار و ۸۰۰ متر مربع صفحه خورشیدی نصب شده بر بام این کارخانه می‌تواند سالانه ۵۷۶ هزار کیلو وات ساعت انرژی سبز تولید کند که معادل انرژی مورد نیاز برای تولید ۸ میلیون بطری نوشیدنی یا تأمین انرژی مورد نیاز ۱۵۰ خانواده در یک سال است. نکته اینجاست که شهروندان لوون می‌توانند با سرمایه گذاری برای خرید و نصب این پنل‌های خورشیدی، برای خود درآمدزایی کنند.

هلند

آمستردامی‌ها برای کاهش گرما و بهبود تنوع زیستی اقدام به احداث ایستگاه‌های دوستدار محیط زیست کردند. این شهر هلندی در زمینه ابتکارات شهری همواره سرآمد شهرهای جهان بوده است. آمستردام در یکی از جدیدترین اقدام‌های خود ایستگاه‌های اتوبوس شهر را با پوشش گیاهی مزین کرده است.

بخوانید:  مشارکت مردم اسلواکی در طراحی شهری آینده

جدا از طراحی جالب ایستگاه که در نوع خود بی نظیر است، اهداف زیست محیطی آن نیز قابل تأمل است؛ ساختار ایستگاه به گونه‌ای است که در روزهای بارانی، آب را جمع‌آوری کرده و آن را برای آبیاری پوشش گیاهی ذخیره می‌کند. خنک کردن مسافران منتظر و فراهم آوردن محیط مناسب برای حشرات نیز از دیگر مزایای این ایستگاه است.

ابتکارات شهری به واسطه شیوع کرونا

مجارستان

شهردار بوداپست طی اقدامی خیرخواهانه تصمیم گرفت تا استفاده از سیستم حمل و نقل را برای افراد جویای کار رایگان کند تا آن‌ها بتوانند بدون دغدغه هزینه جابجایی در شهر تردد داشته باشند و شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. این اقدام شهردار در راستای برنامه تبدیل بوداپست به “شهر اجتماعی” انجام گرفته است.

اسپانیا

دولت اسپانیا برای رسیدن به هدف پایداری و ابتکارات شهری، بحث مدیریت مواد زائد و زباله‌ها را با جدیت در پیش گرفته است. اخیراً مسئولان شهر مادرید با ایجاد کانتینرهایی در سراسر شهر ضایعات حاصل از مواد غذایی را جمع‌آوری می‌کند و مورد فرآوری دوباره قرار می‌دهد. از آنجا که روغن از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، شهرداری مادرید از بازیافت آن به عنوان منبعی برای کسب درآمد بهره می‌برد.

ابتکارات شهری به واسطه شیوع کرونا

فرانسه

مقامات پاریسی به منظور افزایش پایداری شهر از شهروندان درخواست کردند در هر نقطه‌ای از شهر که شرایط مناسبی دارد به کاشت درخت و گیاه بپردازند؛ شهردار پاریس بر اساس طرحی با عنوان “هر شهروند پاریسی یک باغبان” به ساکنان شهر اجازه داده است در فضاهای خالی این شهر به کاشت درختان و گیاهان سبز بپردازند تا پایتخت فرانسه به یکی از سبزترین شهرهای جهان تبدیل شود.

بلغارستان

در سراسر خیابان‌های شهر بورگاس بلغارستان سازه‌هایی به عنوان جایگاه دوچرخه نصب شده است که با ترویج دوچرخه‌سواری در میان شهروندان نقش بسزایی در کاهش ترافیک خودرو، مرگ و میر جاده‌ای و به حداقل رساندن انتشار گازهای آلاینده در هوا داشته است. این جایگاه‌ها در مکان‌هایی با فاصله معین از مسیرهای پیاده‌روی قرار شده است که امکان دسترسی آسان کاربران به دوچرخه‌ها را افزایش داده است.

ابتکارات شهری به واسطه شیوع کرونا

منبع: ایمنا