اصلاح فرآیند کار «کمیته نما» برای صدور پروانه ساختمانی
اصلاح فرآیند کار «کمیته نما» برای صدور پروانه ساختمانی
لایحه شهرداری در مورد اصلاحیه تبصره ششم بند «ب» ذیل ماده چهارم مصوبه طراحی ، پایش و اجرای نماهای شهر تهران با قید یک فوریت به تصویب رسید.

به گزارش پایگاه خبری معماری و نما،کمیته نما؛ طولانی بودن زمان صدور پروانه ساختمانی از جمله چالش هایی است که شهرداری و اعضای شورای شهر تهران، وعده داده اند به دنبال حل آن هستند. موضوع طولانی بودن روند صدور پروانه های ساختمانی به اعتقاد بسیاری از فعالان حوزه مسکن، از جمله عواملی است که نقش مهمی در عدم رقبت سازندگان به ساخت و ساز در پایتخت دارد.

کارشناسان می گویند طولانی شدن روند صدور پروانه ساختمانی باعث بالارفتن قیمت ساخت و ساز و در نهایت التهاب بیشتر بازار مسکن می شود. در همین حال، یک عضو شورای شهر تهران معتقد است یکی از مواردی که روند صدور پروانه ساخت را با تاخیر مواجه می کند، ساختار کمیته نما است و باید ساختار این کمیته تغییر اساسی کند.

جعفر شربیانی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت لایحه شهردار تهران در خصوص اصلاحیه تبصره ششم بند (ب) ذیل ماده (۴) مصوبه “طراحی ، پایش و اجرای نماهای شهر تهران با بیان این مطلب افزود: یکی از موضوعاتی که در شورای ششم شهر تهران به دنبال تحقق آن هستیم، تسهیل و تسریع در صدور پروانه ساخت است.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: یکی از مواردی که روند صدور پروانه ساخت را با تاخیر مواجه می کند، ساختار کمیته نما است. با وجود اینکه امروز شهرداری تهران از نظر منابع انسانی تخصصی به ویژه در حوزه شهرسازی و معماری در وضعیت مناسبی قرار دارد اما اعضای این کمیته از خارج از شهرداری تعیین می شوند.

وی با تاکید بر اینکه باید ساختار کمیته نما تغییر اساسی کند، ادامه داد: همین مساله باعث شده تا روند تایید پرونده ها برای دریافت پروانه ساخت دچار تعلل شوند.

 کمیته نما نیاز به بازنگری دارد

در همین حال، مهدی عباسی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران نظر متفاوتی نسبت به نقش کمیته نما در روند صدور پروانه ساختمانی دارد.

وی  در جریان بررسی یک فوریت لایحه شهردارتهران در خصوص «اصلاحیه تبصره ششم (۶) بند (ب) ذیل ماده چهارم (۴) مصوبه ” طراحی، پایش و اجرای نماهای شهر تهران”ساختار کمیته نما»  میانگین رسیدگی به نمای ساختمان ها را چشمگیر ندانست و گفت: این به صدور پروانه لطمه نمی زند و به صورت موازی انجام می شود و پرونده مالک در انتظار رسیدگی قرار نمی گیرد و حتی نامه زدیم که برخی از فرایند کمیسیون ماده ۷ هم  به صورت موازی انجام شود.

عباسی ادامه داد: هر کسی نما را منفصل از ساختمان می داند، یعنی معماری را نمی شناسد، اگر فوریتی در اصلاح است در کمیته نماست که نیاز به بازنگری دارد.

تشکری هاشمی در مخالفت با فوریت این لایحه گفت: در موردکمیته نما باید یک تصمیم بزرگ بگیریم چرا که در حال حاضر در مناطق شهرداریها فرم های مشخصی گذاشته اند و از سازندگان می خواهند که مطابق با این فرم ها نمای ساختمانشان را مشخص کنند که هیج نوآوری و خلاقیتی وجود نداردو یک الگوی اجباری برای تعیین نما است که اصلا درست نیست.

بخوانید:  کارگاه روش جستجوی مقالات فارسی

وی با تاکید بر اینکه طراحی داخل خانه به ما ارتباطی ندارد اما نما متعلق به همه شهر است، ادامه داد: پیشنهاد می شود نسبت به اصلاح فرآیند «کمیته نما» کاری انجام گیرد و به این فوریت رای داده نشود.

عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه این موضوع فوریتی ندارد گفت: فرآیند تاییدیه کمیته نما موازی با صدور پروانه است به عبارت دیگر صدور پروانه در انتظار نما نیست. اما یک چالش در نما داریم و کمیته نما در مناطق نیاز به بازنگری دارد و اول باید مصوبه نما اصلاح شود.

وی با بیان اینکه شهرداری پیشنهاد داده که از مالک رضایت نامه محضری بگیریم که تا سقف طبقه اول بتواند کار کند و بعد از آن تاییدیه نما بگیرد، افزود: این مسئله موجب آشفتگی می شود و سبب می شود در صدور پایان کار دچار مشکل می شویم.

وی با بیان اینکه به عبارت ساده تر پیشنهاد گرفتن تعهد محضری از مالک به معنای این است که این مسئله قابل اجرا نیست، تصریح کرد: با اجرای این مصوبه پایان کار ساختمانها معطل و بلاتکلیف می ماند و اگر فوریتی هم باشد باید کمیته نما را اصلاح کنیم.

وی با بیان اینکه تخریب و نوسازی دو سال طول می کشد و میانگین صدور پروانه ساختمانی نیز یک سال طول می کشد، گفت: این در حالی است که صدور پروانه منوط به تاییدیه کمیته نما نیست.

وی با بیان اینکه اگر به دنبال این هستیم که فرآیند صدور پروانه اصلاخ شود باید بگویم این پیشنهاد کمکی نمی کند، اظهار کرد: برای آرام کردن مردم و جلوگیری از رانت باید در کمیته نما اصلاحاتی انجام گیرد.

حبیب کاشانی نیز گفت: شهرداری پس از بررسی ها به این نتیجه رسیده که این مصوبه می تواند به کاهش صدور پروانه کمک کند و  بیاید به آن رای دهیم تا تسهیلاتی ایجاد شود تا مردم بتواند راحت تر کار کنند.

صدور پروانه منوط به تایید کمیته نماست

حمید رضا صارمی، معاون شهرسازی شهرداری تهران نیز در جلسه امروز شورای شهر با اشاره به اینکه بحث ما اصلا کیفیت نما نیست، گفت:هر چند درمحتوا بیشتر مشکل داریم اما الان صدور پروانه منوط به تایید کمیته نماست.

وی ادامه داد: زمان اجرای نما به طور متوسط ۳۰ روز طول کشیده است.

معاون شهرسازی گفت: ۲۲ منطقه با ۲۲ رویکرد با ۷۰ نمای مشخص سیمای شهر را دچار مشکل می کند.

در پایان یک فوریت این لایحه  با ۱۴ رای موافق به تصویب رسید.

  • منبع خبر : ایسنا