اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومان جهت احیاء و مرمت آثار و بناهای تاریخی مشهد
اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومان جهت احیاء و مرمت آثار و بناهای تاریخی مشهد
شورای اسلامی اهتمام جدی نسبت به احیاء و تقویت هویت و تاریخ شهر مشهد مقدس داشته و برهمین اساس، در سال 1402، اعتباری معادل 110 میلیارد تومان برای احیاء و مرمت آثار و بناهای تاریخی درنظر گرفته شده است.

به گزارش پایگاه خبری معماری و نما،بناهای تاریخی مشهد؛حمید ضمیری در نشست تخصصی «پیشخان‌های زیارت مشهد مقدس» با بیان اینکه شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره به دنبال احیاء و تقویت هویت و تاریخ شهر مشهد مقدس بوده و لذا اقداماتی نیز در همین راستا انجام شده، اظهارکرد: از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به احیاء و مرمت آثار تاریخی و بناهای واجد اشاره داشت.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱، اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی به این امر اختصاص پیدا کرده بود، گفت: با رویکرد و نگاه حمایتی شورای شهر، این بودجه را برای سال ۱۴۰۲ به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش دادیم تا بتوانیم با این اقدام، بخشی از اثار تاریخی و بناهای واجد ارزش را احیا نماییم.

ضمیری افزود: از دیگر سیاست‌گذاری‌های شاخص شورای ششم که مصوب شده، «مسجدمحوری» است؛ این موضوع در راستای ارتقاء نقش مساجد به عنوان یک عنصر هویت‌بخش در محلات بوده تا در سرفصل‌های مختلفی چون فرهنگی، آموزشی، تعاملات اجتماعی، کسب‌وکار و … نقش‌آفرینی داشته باشند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: این مصوبه فرآیندهای لازم را طی کرده و برای اجرا به شهرداری، ابلاغ شده است؛ اعتبار خوبی معادل ۱۵۰ میلیارد تومان نیز برای اجرای این مصوبه در بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری پیش‌بینی شده است.

بخوانید:  ایمنی ساختمان‌های مهم مشهد بررسی میشود

ضمیری گفت: از دیگر اقدامات و مصوبات شورای اسلامی شهر، الزام شهرداری به رعایت اصول معماری ایرانی-اسلامی در تمامی طرح‌ها و پروژه‌های مربوط به شهرداری است.

وی افزود: علاوه بر این، یکپارچه‌سازی ضوابط نما نیز توسط مرکز پژوهش‌ها صورت گرفته و تبدیل به ضوابط سلبی، ایجابی و توصیه‌ای شده که برای طی کردن مراحل قانونی، به کمیسیون ماده ۵ ارسال شده است.

ضمیری با بین اینکه در راستای تدوین ضوابط و چارچوب مقررات منظر شهری با رویکرد ایرانی-اسلامی، قراردادی با دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شده، اظهارکرد: امیدواریم تا پایان سال، این سند مراحل تصویب خود را پشت سر گذاشته و در اختیار شهر قرار گیرد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس طرح «پیشخان زیارت» را از دیگر اقدامات شاخصی دانست که شورای اسلامی شهر پیگیر آن بوده و گفت: به واسطه این طرح، ۲ موضوع را دنبال می‌کنیم، نخست گسترش و تحکیم پیوندهای شهری با حرم مطهر رضوی بوده و دیگری یکپارچگی و انسجام این عناصر در شهر مشهد مقدس است.

ضمیری گفت: عناصر واسطی در حوزه پیشخان زیارت درحال ایجاد شدن است ولی یکپارچگی و فکر مبنایی ندارند و کار سلیقه‌ای است.