به گزارش پایگاه خبری معماری و نما،اولین شهر شناور جهان در کره جنوبی در نهایت میتواند بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در خود جای دهد و هدف آن این است که با تکیه بر انرژی خورشیدی و آب بازیافتی کاملا پایدار باشد.

کره جنوبی میزبان پروژه پیشگامی خواهد بود که توسط Oceanix در شهر شلوغ و پرهیاهوی بوسان با ۳.۴ میلیون نفر جمعیت در حال توسعه است. نمونه اولیه این کلان اولین شهر شناور جهان، سه سکوی شناور را نشان میدهد که در مجموع ۱۵.۵ هکتار را پوشش میدهد. این سکوهای شناور از طریق پلهایی بر روی دریا به یکدیگر متصل میشوند و هر قطعه برای استفاده خاصی نظیر فضای زندگی، اقامتگاه یا امکانات تحقیقاتی طراحی شده است.

در ابتدا ۱۲ هزار نفر قادر خواهند بود در این جزایر زندگی کنند اما در نهایت و با توسعه بیشتر این شهر میتواند منزلگاه بیش از ۱۰۰ هزار نفر باشد.



شهر بوسان میزبان اولین شهر شناور جهان
بوسان بندری مهم در کره جنوبی است که در ساحل جنوب شرقی که با دریای ژاپن هممرز است واقع شده است. اولین شهر شناور جهان به گونهای طراحی شده که جایگزینی پایدار برای قطب اصلی حمل و نقل شهری ارائه دهد. برای تولید برق مورد استفاده این شهر پنلهای خورشیدی مورد استفاده قرار خواهند گرفت و تمام آب مصرفی تصفیه و بازیافت خواهد شد. چنین پروژههایی میتوانند به کاهش اثرات افزایش سطح آب دریاها که ناشی از تغییرات اقلیمی است کمک کنند.

سیاستگذاران سازمان ملل که روی این پروژه کار میکنند در جدیدترین گزارش خود بر این موضوع تاکید کردند که افزایش سطح آب دریاها تهدیدی وجودی برای برخی جزایر و سواحل کوچک محسوب میشود. بر اساس گزارشها میانگین سطح آب دریاهای جهان در ۱۴۰ سال گذشته بین ۲۰ تا ۲۳ سانتیمتر افزایش یافته؛ وضعیتی که در ۲۵ سال اخیر سرعت بیشتری گرفته و انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ به ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر افزایش یابد.


سه سال پیش سازمان ملل بررسی امکان توسعه شهرهای شناور را به عنوان راهکاری برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی آغاز کرد و در سال ۲۰۲۱ بوسان با هدف تحقق این امر اقدام به همکاری در این زمینه کرد. معماران پیشروی این پروژه گروه بیارکه اینگلس (معروف به بیگ) و گروه معماری و مهندسی سامو متعلق به سامسونگ هستند.