راهکارهای مقابله با آتش در ساختمان
راهکارهای مقابله با آتش در ساختمان
معاون مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برخی الزامات مقابله با آتش در ساختمان را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری معماری و نما،مقابله با آتش در ساختمان؛ جلسه مشترک گروه تخصصی معماری شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان به ریاست زهره ترابی و با حضور سعید بختیاری معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی و عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان و رئیس کمیته تخصصی مبحث سوم مقررات ملی ساختمان و کامران عبدولی معاون حفاظت و پیشگیری حریق سازمان آتش نشانی تهران دوشنبه ۱۵ آذرماه برگزار شد.

بختیاری معاون مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اطلاعاتی در خصوص مبحث سوم مقررات ملی ساختمان که در سال ۱۳۸۰ ویرایش اول آن شکل گرفت ارائه کرد.

وی افزود: تغییراتی که در سال‌های بعد در مورد مبحث مقابله با آتش در ساختمان صورت گرفت و به آن اضافه شد این مبحث را کامل‌تر کرد.

معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی و عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان و رئیس کمیته تخصصی مبحث سوم مقررات ملی ساختمان در ادامه خاطرنشان کرد: ویرایش مبحث سوم مقررات ملی ساختمان تا سال ۹۲ کامل شد و در سال ۹۵ این مبحث با ویرایش جدید و با مطالب جامع‌تر ویرایش شد.

مقابله با آتش در ساختمان در مبحث مقررات ساختمان

وی در مورد فصل‌های مختلف مبحث سوم مقررات ملی ساختمان که می‌بایست توسط طراحان اجرا شود متذکر شد: فصل هفتم مبحث سوم مقررات ملی ساختمان که مربوط به الزامات واکنش در برابر آتش برای مصالح، نازک‌کاری‌های داخلی و نما ومقابله با آتش در ساختمان است، می‌بایست مورد توجه مهندسان ناظر و طراح قرار گیرد.

بخوانید:  نوزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان گلستان آغاز به کار کرد

بختیاری اضافه کرد: مصالحی که در نما استفاده می‌شود، باید استاندارد ایمنی مصالح و اجرای صحیح آن را داشته باشد.

وی گفت: ملاک عمل در طراحی و نظارت در ساختمان‌های کشور، باید طبق مباحث مقررات ملی ساختمان صورت گیرد و در مورد حفاظت ساختمان‌ها در مقابل حریق، ملاک عمل مبحث سوم مقررات ملی ساختمان است.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راهف مسکن و شهرسازی اضافه کرد: راهنمای مبحث سوم با ارائه عکس و توضیحات بیشتر در اختیار مهندسان قرار گرفته است.

در ادامه این جلسه کامران عبدولی معاون حفاظت و پیشگیری حریق سازمان آتش نشانی تهران در مورد الزام استفاده از هلی پد در ساختمان‌های بالای ۴۵ متر ادامه داد: در سال ۷۵ دستورالعملی مبنی بر اجباری بودن هلی پد در ساختمان‌های ۱۵ طبقه به سازمان آتش نشانی ابلاغ شده و ساختمان‌های مذکور را ملزم به اجرای هلی‌پد کرد.

وی اضافه کرد: در آن زمان ابعاد هلی‌پد ۱۲ متر در ۱۲ متر باید اجرا شده و توسط آتش نشانی و شهرداری کنترل می‌شد، ولی طی جلساتی که با ستاد بحران و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی انجام پذیرفت، ابعاد هلی پد به ابعاد تأیید شده جهانی تغییر پیدا کرد.

عبدولی متذکر شد: ضوابط آتش‌نشانی برای مقابله با آتش در ساختمان کاملاً مطابق با مبحث سوم مقررات ملی ساختمان است و فقط در مورد ضوابط هلی‌پد که در مبحث ذکر نشده به ضوابط هلی پد در سایت سازمان آتش‌نشانی استناد می‌شود.