به گزارش پایگاه خبری معماری و نما،معماری فروشگاه اپل شعبه استانبولٰ؛ پروژه ای طراحی شده توسط استودیوی بریتانیایی نورمن فاستر و شرکا (Foster + Partners) که در خیابان بغداد (Bagdat Caddesi) شهر استانبول واقع شده است و توسط دو دیوار سنگی احاطه شده است. درباره خیابان بغداد شهر استانبول بد نیست بدانید این خیابان به عنوان یکی از قدیمی ترین خیابان ها، در بخش آسیایی شهر قرار گرفته است و حدود ۱۴ کیلومتر طول دارد که در موازات دریای مرمره کشیده شده است (این خیابان دیدنی از شرق و غرب به دو منطقه ی مشهور شهر استانبول یعنی کادیکوی و مال تپه منتهی می شود).


درباره معماری فروشگاه اپل شعبه استانبول خیابان بغداد
اما جدیدترین فروشگاه برند اپل طراحی شده توسط استودیوی نورمن فاستر و شرکا (Foster + Partners) سومین فروشگاه خرده فروشی این شرکت فناوری آمریکایی چندملیتی در شهر استانبول است! اولین فروشگاه این برند در این شهر در سال ۲۰۱۴ میلادی و در مرکز خرید زورلو استانبول افتتاح شد.
درباره طراحی معماری این پروژه جالب است بدانید گویی ساختمان این فروشگاه، متشکل از سازه ای است در دو سطح و بدون ستون که با نمای کاملا لعاب دار پوشیده شده است (گویی سقف بر روی سطح آویزان است)!



فضای داخلی این فروشگاه توسط دو دیوار بزرگ ساخته شده از سنگ های تراورتن بومی دربر گرفته شده است! این دو دیوار توسط شیشه های از کف تا سقف به هم متصل شده اند؛ ایده ای که نمای اصلی سومین فروشگاه خرده فروشی برند اپل را تشکیل می دهد. ورودی این فروشگاه در مرکز این نما (نمای اصلی) جانمایی شده است و با لوگوی درخشنده ی برند اپل مشخص شده است.
سنگ های گرانیتی استفاده شده در کف این فروشگاه، ادامه ی سنگ های نقش بسته در خیابان بغداد می باشند! معماران پروژه در بیان مفهوم این ایده چنین می گویند: “علت بهره گیری از این ایده چیزی نیست جز دعوت شفاف افراد به فضای داخل (یک جابه جایی نرم میان دو فضای متفاوت) و ایجاد یک ارتباط بصری ایده آل با خیابان پیرامون…”

در امتداد گوشه ی راست این فروشگاه، یک راه پله ی سنگی (ساخته شده از سنگ های تراورتن بومی) جانمایی شده است که امکان دسترسی به طبقه پایین تر را فراهم ساخته است! مبلمان طراحی شده برای این طبقه، مناسب برای نشست های دوستانه و تعاملی می باشد.

در انتها جالب است بدانید این ساختمان با بهره گیری از یک سقف سبز پوشانیده شده است! سقفی برای عایق بندی فضاهای داخلی و همچنین متشکل از یک سیستم جمع آوری آب باران برای آبیاری گیاهان و همچنین بازیافت آب مصرف شده در این ساختمان. بام های سبز مدرن که از سیستم لایه های پیش ساخته تشکیل می شوند، پدیده ای نو می باشند! این نوع بام ها در دهه ۱۹۶۰ میلادی در کشور آلمان توسعه یافتند و به بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز گسترش یافتند. ریشه بام های سبز مدرن در ایسلند و اسکاندیناوی می باشد.
- منبع خبر : آبگینه