گفتگو با کیم هرفورت نیلسون معمار دانمارکی: معماران جوان به سفر بروند
گفتگو با کیم هرفورت نیلسون معمار دانمارکی: معماران جوان به سفر بروند

کیم هرفورت نیلسون معمار دانمارکی(متولد ۱۹۵۴) معمار دانمارکی، بنیان گذار و مدیر ۳XN می‌باشد. نیلسون در سال ۱۹۸۱ از دانشگاه معماری آرهوس (Aarhus) فارغ التحصیل شد و یکی از سه نیلسون بنیان گذار در سال ۱۹۸۶ بود. از زمانی که او نیروی محرکه برای ۳XN بوده و در تمام پروژه های مهم آن از جمله سیاره آبی (Blue Planet)، کوبو (Kubus) در برلین، موزه لیورپول، دانشکده Ørestad، سالن کنسرت Muziekgebouw در آمستردام، سفارت دانمارک در برلین و خانه معماران در کپنهاگ، درگیر بوده است.

به گزارش پایگاه خبری معماری و نما به نقل از مجله ی بین المللی معماری دیزاین بوم ، کیم هرفورت نیلسون معمار دانمارکی غالباً در مسابقات بین المللی معماری، عضو هیئت داوران بوده است. هم‌چنین به عنوان مدرس در دانشگاه های هنر و دانشگاه-های سراسر جهان تدریس کرده است. او قهرمان Dannebrog است و بالاترین مدرک افتخار معماری دانمارک را دریافت کرده است (C.F. Hansen Medaille).

شرکت معماری ۳XN

بیش از ۲۸ سال است که پروژه‌های بین‌المللی  بی‌شماری را از شرکت ۳XN واقع در شهر Copenhagen می‌بینیم؛ پروژه‌هایی که به‌منظور بهبود شرایط زندگی انسان‌ها انجام می‌شوند. آن‌ها با شرکت GXN نیز همکاری می‌کنند؛ شرکتی که با استفاده از مواد سبز، دست به خلق ساختمان‌هایی هوشمند نسبت به اکولوژی میزند. در ادامه گفته‌های جذاب Kim را با هم می‌خوانیم.

مصاحبه با کیم هرفورت نیلسون

۳XN چگونه شروع به کار کرد و اهداف اصلی آن در زمینه معماری چه هستند؟

در سال ۱۹۸۶، من به همراه دو شریکم، شرکت را در شهر Aarhus دانمارک تأسیس کردیم. هدف ما بررسی و اجرای پروژه‌هایی بود که به بهبود جامعه و شرایط زندگی مردم کمک کنند.

چگونه کار شما توسعه یافت و امروزه اصلی‌ترین خصیصه خود را چه میدانید؟

شرکت را از Aarhus به Copenhugen تغییر مکان دادیم تا از انرژی، استعداد و فرصت‌های موجود در این شهر استفاده کنیم. سپس در سال ۲۰۰۷، GXN را با هدف استفاده از مصالح سبز پایه‌گذاری کردیم.
ما معتقدیم که اشکال ساختمان‌ها جان دارند و تأثیرگذارند؛ بنابراین تمام تلاش خود را می‌کنیم تا به کیفیت زندگی افرادی که درون یا اطراف ساختمان‌های ما کار یا زندگی می‌کنند؛ کمک نماییم. اصلی‌ترین مشخصه ما این است که مردم را در قلب معماری‌های خود میدانیم.

می‌توانید در مورد پروژه Quay Quarter Tower توضیح دهید و اینکه چگونه کاربردی بیش از یک ساختمان اداری دارد؟

در ساخت این برج اداری، تمامی تلاش خود برای برقراری ارتباط بین فضای داخلی و بیرونی ساختمان را به کار گرفتیم. بنا اولیه و قدیمی نسبت به ساختمان اپرا مقابل هیچ دیدی نداشت؛ برای غلبه کردن بر این چالش، برج را به‌صورت حجم‌هایی شیشه‌ای طراحی کردیم که جهت آن‌ها تغییر می‌کند.

باور ما مبنی بر جان داشتن آثار معماری در این بنا نیز ظهور کرده است؛ سالن‌هایی چند طبقه در این حجم‌های شیشه‌ای ساختیم که نمایی چشمگیر از شهر را به نمایش می‌گذارند و نیز امکان دیدن همکاران را در حین کار برای پرسنل ایجاد می‌کند که نتیجه آن القای حس برقراری ارتباط بین آن‌هاست. همچنین در این مجتمع چندین فروشگاه و رستوران نیز جهت رفاه حال کارمندان و دیگر افراد این محله بزرگ، طراحی شده است.

لطفاً کمی در مورد آخرین تحقیقات و فعالیت‌های GXN توضیح دهید؟

تحقیقات تیم GXN مبنی بر یافتن راه‌هایی برای کاربرد مواد طبیعی و سازگار با محیط‌زیست در راستای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها هستند. این مواد سازگار، پلیمرهایی شامل الیاف کتان و کنف میباشند که از مواد طبیعی چون روغن‌های گیاهی و نشاسته ذرت تهیه می‌شوند. حدود دو سال است که فعالیت‌های آن‌ها شدت گرفته و با اجرای ساختمانی سازگار با محیط‌زیست در لندن به اوج خود رسید.
سال پیش، شرکت Urban Green را در اسکاندیناوی راه‌اندازی کردند که از گیاهان و مواد طبیعی محلی استفاده می‌کنند زیرا گیاهان هر منطقه با آب‌وهوای آن ناحیه سازگارتر است.

بخوانید:  تخلفات ساختمانی گسترده در اطراف تهران


همکاری بین شما و GXN چگونه شکل می‌گیرد؟

هر وقت پروژه‌ای به ما محول می‌شود؛ آن را درGXN مطرح می‌کنیم تا ببینیم که چگونه می‌توان از دانش آن‌ها استفاده کرد.
برای مثال، ما در طی اجرای پروژه ساخت یک برج مسکونی در Mumbai، نگران تابش بیش از اندازه و مستقیم نور خورشید و گرم شدن واحدها بودیم؛ GXN نرم‌افزاری در اختیار ما قرار داد که با آنالیز نور خورشید در طول روز، ساختمان را طراحی کردیم.

در طراحی نمای ساختمان نیز به ما کمک کردند؛ زاویه نمای ساختمان را به گونه ای تنظیم کردیم که تا حد ممکن از تابش مستقیم نور خورشید اجتناب شود. همچنین با تعبیه تهویه‌های طبیعی نیاز به تهویه‌های مصنوعی را کاهش دادند. از طرفی دیگر، حدود ۲۵۰۰ مترمربع، فضای سبز به‌صورت عمودی در برج طراحی شد که به کاهش دیاکسیدکربن موجود در هوای مرطوب Mumbai کمک می‌کند.

به‌طور کلی، روش شما برای شرکت در رقابت‌های طراحی چگونه است؟

ما ۳ یا ۴ تیم داریم که تمام‌وقت روی ارائه طرح برای شرکت در مسابقه‌ها کار می‌کنند. من و شریکم، Jan Ammundsen، در قسمت میانی استودیو می‌نشینیم و با تمامی اعضا در ارتباط هستیم. پلان فضای کاری ما کاملاً باز است؛ به گونه ای که همه پرسنل را به بحث و بیان ایده‌هایشان ترغیب می‌کند تا به بهترین ایده دست یابیم. ما مدل‌های فیزیکی زیادی درست می‌کنیم تا بهترین راه‌حل را پیدا کنیم و همواره سعی بر بهبود دانش و تجربه‌های خود داریم.

احساس می‌کنید چه چیزی به بهبود معماری دنیای امروز کمک خواهد کرد؟

من عاشق چالش‌ها هستم، فکر می‌کنم که آن‌ها از ما معمارانی خلاق‌تر می‌سازند. یکی از مهم‌ترین و مهیج‌ترین چالش‌های پیشرو دنیای معماری امروز، ساختن شهرهای زیستپذیرتر است. من همچنین به تکنولوژی علاقه‌مندم، زیرا ما را قادر به طراحی و ساخت‌وسازهای بهتر و تولید مصالح مرغوب‌تر می‌کند. ما باید به دنبال خلق آثاری پر از معنا باشیم که به جامعه خود خدمت کنند.

نظر شما در مورد تأثیر خبرگزاری‌های آنلاین و رسانه‌ها بر روی معماری چیست؟

من از سایت‌ها و رسانه‌های معماری بابت اطلاع‌رسانی به عموم مردم متشکرم. اخبار معماری واقعاً مورد توجه رسانه‌های متعددی قرار گرفته است. از طرفی دیگر مسئولیت ما در قبال پروژه‌هایمان را بیشتر می‌کند.

چه مواردی، خارج از حرفه معماری، روی کار شما تأثیر می‌گذارند؟

هنر نقاشی، مجسمه‌سازی، هنرهای نمایشی، فیلم‌سازی و غذاها، همگی برای من الهام‌بخش هستند و روح مرا تغذیه می‌کنند. صمیمت و همکاری بین تمامی جوامع دانمارکی دیده می‌شود و معمارها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

چه توصیه‌ای برای جوانان دارید؟

من وقتی که جوان بود، زیاد به سفر می‌رفتم و این به من کمک کرد تا یک معمار بشوم. به نظر من این برای طراحان جوان نیز ضروری است تا با سبک‌ها، روش‌ها و فرهنگ‌های مختلف آشنا شوند. آن‌ها باید در کنفرانسها و تمامی رویدادها شرکت کنند تا از این طریق به ایده‌هایی نو دست یابند.